Málna

Számtalan okunk van rá, hogy miért fogyassz minél több málnát!

A málna az egyik legnépszerűbb bogyósgyümölcs, mely számos jótékony hatásának köszönhetően ideális választás vitamin pótlásra. Tele van hasznos tápanyagokkal, ezért nyáron, amikor szezonja van, érdemes minél gyakrabban fogyasztani. Télen pedig fagyasztott formában lehet hozzájutni.

Málna elsősorban azért olyan népszerű, mert nagyon finom. Ezenkívül tele van hasznos tápanyagokkal. A diétázok előszeretettel eszik marékszámra, mivel alacsony zsír- és kalóriatartalommal rendelkezik. Rosttartalma viszont nagyon magas, ezért kellőképp eltelít és elősegíti az optimális emésztést. A málna hatékony fegyver lehet a pluszkilók ellen. Különösen akkor, ha édesszájú vagy, hiszen édes íze csillapíthatja az édességek iránti vágyat. A málna az immunrendszer támogatásához is nagy mértékben hozzájárul, mivel magas antioxidáns és C-vitamin tartalommal rendelkezik. Éppen ezért, ha úgy érzed, hogy valamilyen betegség kerülget, akkor célszerű belecsempészni az étrendedbe. Önmagában fogyasztva is igazán finom, viszont a süteményeket is nagyon jól feldobja édes ízével.

A menstruációs tünetek enyhítésére is tökéletes a málna, hiszen a vérzés enyhítése mellett a fájdalom csökkentésében is hatékony. Ráadásul sok nő ekkor még inkább kívánja az édes ízt. Így nem csoda, hogy a nőgyógyászok is a málnát ajánlják a nehéz napokon. Várandós nők számára pedig az émelygés kellemetlen tünete ellen segíthet. Az interneten számos szuper receptet lehet találni, melyekben a málna a főszereplő. Ezzel a gyümölccsel az olyan egyszerű recepteket is fel lehet dobni, mint például a tejberizs. A vitaminok elsősorban a nyersen fogyasztott gyümölcsből tudnak a legjobban hasznosulni. Ha nagyon sok málnád van, akkor lekvárt vagy szörpöt is készíthetsz belőle.